
| Pohlavie | Holka, Kluk |
| Vek od | 3 |
| Téma | Zvířata |
| Výrobce | Collecta |
Je to najväčší suchozemský cicavec, ktorý dorastá do výšky až 4 m.
Slon africký sa vyskytuje roztrúsene v celej Afrike južne od Sahelu, ale v skorších dobách sa preukázateľne vyskytoval v oveľa hojnejšom počte na celom kontinente, aj v severnej Afrike. Obýva pomerne rozmanité prostredie. Slony môžeme nájsť v dažďových lesoch, na savanách a vystupujú až do horských oblastí do 5000 m n. m. Slony sú pomerne prispôsobiví - dôležité je pre nich len dostatok potravy a vody v teritóriu.
Prepracovaná figúrka zvieraťa. Kvalitný materiál.