| Pohlavie | Holka, Kluk |
| Vek od | 3 |
| Vek do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozmery | 15 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Kalmáre obyčajné patria do triedy hlavonožcov. Kalmáre obyčajné má desať nezaťažiteľných ramien, z ktorých dve sú predĺžené a slúžia na lov, jej schránka je redukovaná na tzv. chitínové pero.
Dorastá do dĺžky až 50 cm a môže vážiť až 1,5 kg. Kalmáre obyčajné je široko rozšírená v teplých a miernych vodách Atlantického oceánu a Stredozemného mora. Jej potravou sú prevažne ryby, kôrovce a ďalšie bezstavovce. Tento druh je aktívnym predátorom, ktorý loví rýchlymi pohybmi a využíva svoju schopnosť meniť farbu tela na maskovanie a komunikáciu.