| Pohlavie | Holka, Kluk |
| Vek od | 3 |
| Vek do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozmery | 12 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Jeho pôvodnou domovinou je India a Srí Lanka, kde sa najčastejšie zdržujú v listnatých lesoch, krovinách, ale aj v trávnatých porastoch. Pávy bývajú voľne chované v zámockých parkoch a zoologických záhradách.
Páv je národným vtákom Indie. Samec páva korunkatého má hlavu, krk a brucho modro sfarbené. Perie na chrbte je zelenohnedé a krídla sú hnedé a čierno pruhované. „Chvost“ pávov v skutočnosti nie je pravý chvost, ale sú to veľmi predĺžené vrchné krovky chvostové, ktoré tvoria tzv. „vlečku“. Na konci každého pera vlečky sa nachádza „pávie oko“. Samce môžu merať aj s vlečkou cez 2 metre. Samce aj samice majú na hlave niekoľko centimetrovú korunku. Aj pávice môžu v prípade ohrozenia roztiahnuť svoje chvostové krovky, tie sú však oveľa menšie ako u kohúta. Samice znášajú 4–8 svetlohnedých vajec. Mláďatá sa liahnu po 28 dňoch. Samica sa o svoje kurčatá stará sama. Pávy sa môžu dožiť veku až pätnástich rokov.