| Pohlavie | Holka, Kluk |
| Vek od | 3 |
| Vek do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozmery | 5 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Mohutná sova, ktorá je dokonale prispôsobená na život v severských oblastiach - bielym sfarbením, veľmi hustým perím a tiež husto porastenými končatinami.
Medzi samcom a samicou je obvykle rozdiel vo sfarbení - samica je husto posiata čiernymi škvrnami, samec býva snehobiely, prípadne s menším množstvom menej výrazných škvŕn. Dĺžka tela je 53–65 cm, rozpätie krídiel 125–150 cm. Hmotnosť u samca sa pohybuje v rozmedzí 700–2500 g, u samice medzi 780–2950 g. Hniezdi v tondrách a náhorných planinách nad hranicou lesa na území Európy, Ázie, Grónska a Kanady.
V ČR sa chovu soviec snežných venujú najmä zoologické záhrady. V čase hniezdenia sa živia takmer výhradne lumíky, po zvyšok roka lovia aj iné cicavce do veľkosti zajaca a vtáky do veľkosti husi.