| Pohlavie | Holka, Kluk |
| Vek od | 3 |
| Vek do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozmery | 18 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Mamut srstnatý je populárny vyhynutý druh mamuta z čeľade slonovitých a rádu chobotnatcov.
Patrí k najznámejším pravekým živočíchom vôbec a jeho rola v ľudskej kultúre je pomerne významná a dlhodobá. Neboli väčší ako dnešní samci slona afrického, v kohútiku merali do 3,4 metra a vážili okolo 6000 kg. Zástupcovia oboch pohlaví mali dlhé zahnuté kly a až 90 cm dlhé chlpy. Anatómiu mamuta srstnatého poznáme dobre najmä vďaka veľkému počtu zmrznutých „mršín“, ktoré sa zachovali v permafroste na Sibíri a Aljaške..